Comanda vanilie de calitate la preturi fara egal direct de la importator  cu livrare rapida prin curier in toata Romania.

 Tel/WhatsApp 0772 035 322

Lucruri mai  Puțin Cunoscute despre Vanilie: O Explorare Fascinantă

 

 

Vanilia este unul dintre cele mai populare arome din lume, dar cât de mult știm cu adevărat despre acest ingredient minunat? În acest articol, vom explora câteva fapte puțin cunoscute despre vanilie, care vă vor lăsa cu siguranță surprinși și fascinați.

 

Vanilia este o Orhidee

Deși este cel mai adesea asociată cu deserturile, vanilia este de fapt o orhidee. Este singura orhidee care produce un fruct comestibil, ceea ce o face unică în lumea plantelor. Originară din Mexic, vanilia este acum cultivată în întreaga lume, cu Madagascar ca cel mai mare producător.

 

Vanilia este Polenizată Manual

polenizarea manuala a vaniliei

În sălbăticie, vanilia este polenizată de o anumită specie de albine. În afara Mexicului, aceste albine nu există, așa că vanilia trebuie polenizată manual. Acesta este unul dintre motivele pentru care vanilia este atât de valoroasă. Procesul de polenizare manuală este unul laborios și necesită o atenție deosebită, ceea ce adaugă la valoarea acestui ingredient prețios.

 

Există Mai Multe Tipuri de Vanilie

Deși vanilia de Madagascar este cea mai cunoscută, există de fapt mai multe tipuri de vanilie, fiecare cu aroma sa distinctă. De exemplu, vanilia tahitiană are o aromă florală și fructată, în timp ce vanilia mexicană are note de nucșoară și scorțișoară. Fiecare tip de vanilie are propriile sale caracteristici unice, ceea ce face alegerea vaniliei o aventură în sine.

 

 Vanilia și Istoria sa Fascinantă: O Călătorie în Timp

Vanilia are o istorie lungă și fascinantă, plină de descoperiri și inovații. În acest articol, vom explora câteva fapte interesante despre istoria vaniliei, de la utilizarea sa ca monedă în vremurile precolombiene, până la revoluționarea producției de vanilie în secolul al XIX-lea.

 

Vanilia a Fost Folosită ca Monedă

În vremurile precolombiene, aztecii foloseau vanilia ca monedă. Ei o foloseau pentru a plăti tributul către azteci și pentru a cumpăra bunuri. Acest fapt subliniază importanța pe care vanilia o avea în societatea aztecă și ne oferă o perspectivă interesantă asupra modului în care valoarea unui produs poate varia în funcție de contextul cultural și istoric.

 

Vanilia a Fost Adusă în Europa de Hernán Cortés

Când Hernán Cortés a cucerit Imperiul Aztec în secolul al XVI-lea, a adus cu el vanilie în Europa. A fost prima dată când europenii au avut contact cu acest ingredient exotic. Vanilia a fost rapid adoptată în bucătăria europeană, unde a devenit un ingredient de bază în multe deserturi.

 

Shopping cart close